Din nou în vizită la Hârșova – un fel de a doua casă

Trecuse exact o lună și zece zile de când nu am mai fost în Hârșova. Era momentul să facem o vizită. Cum v-am obișnuit, am pornit la drum dis de dimineață, cu agenda plină:

  • întâlnire la primărie, căci avem o vizită de monitorizare de pregătit
  • o scurtă vizită ca să le salutăm pe tinerele de la cursurile de capacitare a femeilor rome
  • o altă întâlnire cu sens, de data aceasta cu tinerii din comunitate, care au fost voluntari în cadrul festivalului

De departe am zărit tricoul verde, de festival. ”N-ați mai venit de mult!” – știm, și nu ne propunem să facem din asta un obicei.


Am început să ne simțim în Hârșova ca acasă. Comunitatea are multe lipsuri, și, în egală măsură, la fel de multe lucruri de oferit. Și mai are entuziasm, suficient cât să ne pună pe plănuit următoarele proiecte. Dar până atunci, ne pregătim de vizite.


Proiectul „Incluziune și sănătate în PORT (Hârșova) prin educatie, arte și sport” a fost finanțat un grant în valoare de 582,361 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului a reprezentat creșterea incluziunii și a abilitării sociale a romilor din UAT Hârșova, prin interventii care încurajează creșterea accesului copiilor la servicii medicale de calitate, prin activităti non-formale care conduc la reducerea absenteismului și abandonului școlar, combaterea discriminării etnice și creșterea participării active a persoanelor roma la deciziile comunitătii.

Pentru informatii oficiale despre Granturile SEE accesati www.eeagrants.ro. Pentru informatii oficiale despre Programul Dezvoltare locală, accesati www.frds.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Translate »

Formular contact